1e

 

Affiche 50 jaar FCwebFotoclub Ronse viert zijn 50-jarig bestaan met een jubileumtentoonstelling. Naast werken van eigen leden zijn er ook werken van vijf gastexposanten waardoor we onze bezoekers een unieke fototentoonstelling willen aanbieden.

Fotografe Lucille Feremans toont een reeks “Velata”. Emilie Bonjé stelt haar reeks “ De schoonheid van imperfectie” voor. De reeks “Art of beauty portraits” door Ludwig Desmet wordt eveneens voorgesteld alsmede het werk van Anneke Kestelijn met "Ronde Winnaars". Cursisten van het PCVO Dender en Schelde - Oudenaarde presenteren eveneens hun werken "Mens-Ruimte" en "Actie-Materie".

De tentoonstelling wordt geopend door Joris Vandenhoucke, schepen van Cultuur Ronse.
Met medewerking van Stadsbestuur en Cultuurraad Ronse.

 

Enkele sfeerbeelden. Met dank aan Rosanne Deleu en Chantal De Vos.

 

 

 

Gastfotografen

 

Lucille FerremansLucille Feremans – Velata


Velata is het Latijnse woord voor gesluierd met zwarte Chantillykant. De vrouw staat centraal in deze werken.

Deze fotocreaties wekken emoties op, de beelden visualiseren de hedendaagse problemen. Het mysterieuze effect van de sluier, soms een luchtig vertoon van kanten vezels op de huid.

Het thema Velata is in het verleden door menig kunstschilder in beeld gebracht. Kijk naar het renaissance meesterwerk van Rafaël Santi, La Donna Velata.

Lucille Feremans


 

Emilie BonjéEmilie Bonjé - De schoonheid van imperfectie


In 2013 werd Belgisch fotografe Emilie Bonjé tante van Emile, het zoontje van haar zus.

“Vlak na zijn geboorte werd Emile gediagnosticeerd met het Syndroom van Down”, steekt Emilie Bonjé van wal. “Als mens, als mama en als zus was ik verscheurd door het nieuws.

Als fotografe raakte ik echter gefascineerd door de eigenzinnige schoonheid van kinderen met Down.”

Emilie Bonjé


 

ludwigdesmetLudwig Desmet - Art of beauty portaits


In deze tentoonstelling krijg je een kleine selectie te zien uit de dames-portretten die Ludwig maakte in de periode 2013-2016.

De vrouw als sterke, zelfbewuste, maar soms ook kwetsbare en tedere persoonlijkheid. Soms met een prikkelend kantje, soms heel verborgen en ingetogen.

Ludwig Desmet


 

AnnekekestelijnAnneke Kestelijn – Rondewinnaars


Anneke nam de uitdaging aan om in het laatste jaar fotografie “Rondewinnaars” als eindwerk te kiezen. Na veel zoekwerk kreeg ze wielrenner na wielrenner voor de lens en niet van de kleinste.

De reeks werd meerdere keren succesvol tentoongesteld op diverse locaties. Anneke is lid van Fotoclub Ronse.

Anneke Kestelijn

 


 

LogoPCVOPCVO - Het Provinciaal Centrum voor Volwassenenonderwijs Dender en Schelde


De beelden die je hier ziet zijn van het derde en vierde specialisatiejaar van de vestiging in Oudenaarde: Mens-Ruimte en Actie-Materie.

In de module ‘Mens’ onderzoek je de mogelijkheden van de portretfotografie. Lowkey, highkey, butterfly, Rembrandtverlichting… Je leert creatief gebruik te maken van het licht en ontdekt de mogelijkheden van complexe studiobelichtingen.

In de module ‘Ruimte’ ligt het accent op architectuur- en landschapsfotografie. Je maakt kennis met de typische eigenheden van het fotograferen van een ruimte zoals lijnen en volumes, licht en donker, perspectiefcorrectie, vergroten van het dynamisch bereik, witbalans en kleurtemperatuur, scherptediepte…

Bij ‘Actie’ leer je een beeldverhaal vertellen en fotoreeksen maken die een bepaald thema of verhaal belichten.

In de module ‘Materie’ tenslotte leer je de kneepjes van het vak ivm productfotografie en stilleven. Je werkt vooral in de studio waar je leert het licht functioneel te gebruiken en toe te passen om de structuur, textuur en de materie van het onderwerp zo goed mogelijk vorm te geven, te benadrukken en te accentueren.

PCVO Dender en Schelde

 

Enkele sfeerbeelden. Met dank aan Rosanne Deleu en Chantal De Vos.