1e

 

 

 

Rondewinnaars 1Anneke Kestelijn, lid Fotoclub Ronse rijdt haar Ronde en portretteert alle winnaars.

Voorstelling fotoboek “Rondewinnaars” 

 


Erwin Van den Sande, eindredacteur Sportweekend, gaat in gesprek met Anneke Kestelijn over haar fotoboek ‘Rondewinnaars’.


In 2016 slaagde Anneke Kestelijn uit Ronse er in om voor haar eindwerk fotografie alle nog in leven zijnde Belgische winnaars van de Ronde van Vlaanderen te portretteren in hun eigen omgeving. Het resultaat is een unieke fotoreeks met authentieke portretten van alle Belgische winnaars.


Vele bezoekers en zelfs Rondewinnaars moedigden Anneke aan om de reeks verder uit te breiden met ook alle buitenlandse winnaars. Dit leek een onmogelijke taak. Maar met de steun van de stad Ronse kon Anneke haar Ronde verder zetten. Net zoals bij de Belgische winnaars nam Anneke het portret van de grootste wielergoden in hun eigen omgeving. Elk portret krijgt op deze manier zijn eigen verhaal.


Deze fotoreeks werd in een prachtig boek gegoten en wordt op 15 oktober aan het publiek voorgesteld. Wil je weten hoe Anneke op dit idee gekomen is? Waarheen ze reisde om de wielergoden te ontmoeten? Hoe haar portretten tot stand kwamen? Welke obstakels ze tegenkwam? Kortom, wil je het verhaal achter deze unieke portretten leren kennen?


Kom dan op donderdag 15 oktober naar de bibliotheek en verneem alle details en anekdotes in het interview door Erwin Van den Sande met Anneke.


Het boek “Rondewinnaars” is een uitgave van de Stad Ronse.


Praktisch: Inschrijven in de bib, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 055/232 862

 

 

 

Expo: Zaterdag 17 oktober '20 tot en met zaterdag 14 november '20


De unieke fotoreeks met ook buitenlandse winnaars wordt in primeur getoond in Cultuurcentrum De Ververij.


Locatie: Wolvestraat 37
Te bezoeken op woensdag, zaterdag en zondag van 14 tot 18 u., gratis toegang.


Iedereen welkom!

 

 

Fototentoonstelling 2019


Presentatie fototentoonstelling 2018 - La Romeria


Portrait


Cats


Dogs


Horses


 Fototentoonstelling 2017 


 Presentatie fototentoonstelling 2017 - Langs het parcours van de Ronde van Vlaanderen 2017