Fototentoonstelling 2022


Gella @ Villa Madonna


Tijdens mijn opleiding fotografie werd ik gepassioneerd door portretfotografie. Natuurlijk licht is mijn geliefkoosde lichtbron. Het contact met mijn model is voor mij heel belangrijk.
In Villa Madonna (Ronse) portretteerde ik ex-judoka Gella Vandecaveye. Onze eerste kennismaking vond plaats in 2016. Regelmatig ontmoeten we mekaar gezien onze gezamenlijke interesse in het wielrennen.

Projectie 2022: Gella @ Villa Madonna


 

Anneke Kestelijn, lid Fotoclub Ronse rijdt haar Ronde en portretteert alle winnaars.

Fotoboek “Rondewinnaars” Rondewinnaars


In 2016 slaagde Anneke Kestelijn uit Ronse er in om voor haar eindwerk fotografie alle nog in leven zijnde Belgische winnaars van de Ronde van Vlaanderen te portretteren in hun eigen omgeving. Het resultaat is een unieke fotoreeks met authentieke portretten van alle Belgische winnaars.

Vele bezoekers en zelfs RONDEWINNAARS moedigden Anneke aan om de reeks verder uit te breiden met ook alle buitenlandse winnaars. Dit leek een onmogelijke taak. Maar met de steun van de stad Ronse kon Anneke haar Ronde verder zetten. Net zoals bij de Belgische winnaars nam Anneke het portret van de grootste wielergoden in hun eigen omgeving. Elk portret krijgt op deze manier zijn eigen verhaal.

De unieke fotoreeks met ook buitenlandse winnaars werd op 16 oktober 2020 in primeur tentoongesteld in Cultuurcentrum Ververij in Ronse. Nadien werd de volledige reeks op diverse plaatsen tentoongesteld. Portretten van Italiaanse en Belgische winnaars werden ter gelegenheid van ‘Fiandre e Italia su due ruoto’ tentoongesteld in het Nationaal Museum van Technologie en Wetenschap Leonardo Da Vinci in Milaan. De portretreeks, ondertussen uitgebreid met nieuwe winnaars, is te bezichtigen vanaf 11 mei tot 11 juli 2022 in het Staf Versluys Centrum in Bredene.

De portretten werden in een prachtig boek “RONDEWINNAARS” gegoten. Een uitgave van de Stad Ronse.

Sportjournalist Michel Wuyts voorzag het boek van een kort, maar krachtig voorwoord.

Het boek is te koop in CC De Ververij, Toerisme Ronse op de Hoge Mote, in het Hotond Sporthotel en bij Sportsloc in Ronse. Online kan het boek besteld worden bij Standaard Boekhandel en in het Centrum Ronde van Vlaanderen te Oudenaarde. (ISBN 9789464007114) De verkoopprijs is 25 euro.

Je kan het boek eveneens verkrijgen door 30 euro te storten op rekeningnummer BE10 0910 1918 4104 / BIC: GKCCBEBB met vermelding van Rondewinnaars + naam, adres en telefoonnummer.

 


Hiep, Hiep, Hoera! Het is een tweeling


Expression of freedom


Kids kleur


Kids zwart-wit


Portret kleur


Portret zwart-wit


Licht en schaduw


Carwash


Gebouwen


Natuur


Fototentoonstelling 2019


Cats


Dogs


Horses