1e

 

 

 

Rondewinnaars 1Anneke Kestelijn, lid Fotoclub Ronse rijdt haar Ronde en portretteert alle winnaars.

Fotoboek “Rondewinnaars” 

 


In 2016 slaagde Anneke Kestelijn uit Ronse er in om voor haar eindwerk fotografie alle nog in leven zijnde Belgische winnaars van de Ronde van Vlaanderen te portretteren in hun eigen omgeving. Het resultaat is een unieke fotoreeks met authentieke portretten van alle Belgische winnaars.


Vele bezoekers en zelfs Rondewinnaars moedigden Anneke aan om de reeks verder uit te breiden met ook alle buitenlandse winnaars. Dit leek een onmogelijke taak. Maar met de steun van de stad Ronse kon Anneke haar Ronde verder zetten. Net zoals bij de Belgische winnaars nam Anneke het portret van de grootste wielergoden in hun eigen omgeving. Elk portret krijgt op deze manier zijn eigen verhaal.

De unieke fotoreeks met ook buitenlandse winnaars werd op 16 oktober 2020 in primeur tentoongesteld in Cultuurcentrum Ververij in Ronse. In het voorjaar van 2021 is de portretreeks te bezichtigen tot 30 april in het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde.
Deze fotoreeks werd in een prachtig boek gegoten en werd op 15 oktober aan het publiek voorgesteld.
Het boek “Rondewinnaars” is een uitgave van de Stad Ronse.

Sportjournalist Michel Wuyts voorzag het boek van een kort, maar krachtig voorwoord.

Vanaf 15 oktober ligt het boek te koop in CC De Ververij, Toerisme Ronse op de Hoge Mote, in het Hotond Sporthotel, bij Sportsloc (Peperstraat), Standaard Boekhandel Ronse en in het Centrum Ronde van Vlaanderen te Oudenaarde.
De verkoopprijs is 25 euro.

Je kan het boek eveneens bestellen door 30 euro te storten op rekeningnummer BE10 0910 1918 4104 / BIC: GKCCBEBB met vermelding van Rondewinnaars + naam, adres en telefoonnummer.

 


 

Expo Rondewinnaars

Centrum Ronde van Vlaanderen Oudenaarde

 

Rondewinnaar OUdenaarde

 

 

 

Hiep, Hiep, Hoera! Het is een tweeling


Expression of freedom


Portret


Licht en schaduw


Carwash


Gebouwen


Natuur


Fototentoonstelling 2019


Cats


Dogs


Horses